Ömerli Hikmet Tevfik Ataman Çok Programlı Anadolu Lisesi

Ömerli Mahallesi Servi Caddesi No 40 Çekmeköy / İSTANBUL
Vizyon
Çağdaş eğitim anlayışını benimseten, bilimsel gelişmeleri rehber kabul eden, çağın gelişen ve değişen ihtiyaçlarına cevap verebilen, “Mesleğinde Lider Eleman Yetiştiren Bir Kurum Olmaktır.”
Misyon
İnsan hak ve hürriyetlerini; anayasanın başlangıcındaki temel ilkeleri; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen vatandaşlar olarak yetişmelerini sağlayacak tüm imkânları hazırlamak ve hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit bir şekilde paylaştırmak. Ahlâk, duygu, ruh ve düşünce bakımından dengeli; sağlıklı bir şekilde gelişmiş, sağlam bir kişiliğe, karaktere, bilimsel düşünce gücüne, geniş bir kültüre ve bilgi birikimine sahip; Türk toplumuna karşı sorumluluk duyan, yapıcı ve faydalı kişiler olarak yetişmelerini sağlamak. Bilgiyi arayan, bulan, kendisini sürekli olarak gelişmeye, yetiştirmeye adayan, araştıran ve düşünen bireyler olarak yetişmelerini sağlayacak çalışmaları yapmak. Konuşan, dinleyen ve paylaşan, iletişimi güçlü, çevresiyle uyumlu olan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak. Ailede, okulda, çevrede ve işyerinde aranan; saygı duyulan, beğenilen, bilgili, kültürlü ve nitelikli bir eleman olmalarını sağlayacak yetişme ve yetiştirme ortamlarını hazırlamak; sürekli olarak bunları yenilemek ve geliştirmektir.
Başarılar
İl ve İlçe düzeyinde tertiplenen kamu ve özel tüm bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif etkinliklere sürekli katılım.
Saatler
09.00 Ders Başlangıç 12.10 Öğle Tatili 13.00 Ders Bağlangıcı 15.20 7.Ders Saatinin Bitimi 16.10 8.Ders Saatinin Bitimi
Doğalgaz Kalorifer
İngilizce - Fransızca
Lojman
6 - Okula ait lojmanların tümü kullanımdadır.
9H, 9KS, 138, 138B kodlu İETT otobüsleri ile Ömerli´ye ulaşım sağlanmaktadır.
İstanbul´un Çekmeköy İlçesi Belediye Sınırları içinde Ömerli Mahallesi.
: Çekmeköy ilçe merkezine uzaklık yaklaşık 20 km olup;
Ragbi, Futsal, Atletizm, Futbol, Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi
Tübitak 4006 Bilim Fuarı
Proje Çalışmaları
Öğrencilerin katılımı ile düzenli olarak okul çevresini ağaçlandırma çalışmaları yapılmaktadır.